Fiziksel Bilgisayarı Sanallaştırma

Fiziksel Bilgisayarı Sanallaştırma

Geçen günlerde bu konu hakkında hangi programla yapıldığı hakkında bir makale yazmıştım.Simdi işe bu program ile nasıl yapılacağını anlatmadan önce sanallaştırmanın öne olduğunu açıklayayım.
Bilindik üzere sanallaştırma fiziksel bir server üzerinde bir den fazla işletim sistemi kaynaklarını istediğimiz gibi atayarak çalıştırmaktır.İlerleyen konularda vmware esxi hakkında bir makale yazacağım.

İlk olarak bilgisayarınıza VMware vCenter Converter Standalone Client programını kuruyorsunuz ve daha sonra programı çalıştırıyorsunuz.(Programı "Admin" modunda çalıştırmanız gerekmektedir.)

Karşımıza gelen ekrandan Convert machine butonuna basıyorsunuz.


Bu ekranda ise  1.ve 2. adımlardaki kısımları seçtiğim gibi yapmanız gerekmektedir.Daha sonra next diyerek ilerliyoruz.


Bu ekranda ise yine belirttiğim ayarları seçerek next diyerek ilerleyiniz.Burada 2.adımda hangi vmware versiyonunda çalıştıracaksanız onu belirtmelisiniz.3. adımda ise makinenin ismi ve 4.adımda ise oluşacak sanal dosyanın nereye oluşturacağını seçebilirsiniz.




Karşımıza gelen bu ekranda bazı ayarları değiştirmenizi sağlamaktadır.Örnek Ram burada 8 ise onu 4 yaptığınızda sanalınız 4 gb üzerinde çalışmaktadır.Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra next diyerek ilerliyoruz.


En son karşımıza report gelmektedir ve oluşacak sanalın bilgilerini göstermektedir.Bu ekranı da direk next diyerek geçiyoruz.

Karşımıza gelen bu ekran direk sanallaştırmanın başladığını göstermektedir.Bu ekranda sanallaştırmayı durdurabilir ve ya iptal edebilirsiniz.



Bir başka makalede görüşmek üzere...

0 yorum :

Yorum Gönder